Zijn volgers op social media belangrijk?
Social media marketing
Lisanne Dingemans
Social media marketing
04/03/2024
1 min
0

Zijn likes en volgers belangrijk voor social media?

04/03/2024
1 min
0

Nee! Likes en volgers zijn leuk voor externe bevestiging, uitstraling en ergens een compliment dat je het goed doet, mits de likes en volgers niet gekocht zijn, maar ik ben van mening en weet uit ervaring dat likes en volgers niet zo belangrijk zijn op social media als dat we vaak denken.


Ik verkocht mijn eerste online masterclass via Instagram met nog geen 50 volgers.


Het draait op social media niet om het aantal mensen op je kanaal, maar juist om de waarde van die mensen op je kanaal.

Bestaat jouw volgerslijst uit 100 volgers waarvan er 80% potentiële leads zijn, dan zal je conversie (verkoop) altijd hoger zijn dan iemand die 1000 volgers heeft maar waarvan maar 20% koopt. Wees dus kritisch op wie je volgt en wie jou terug volgt.

Hier zijn een paar tips om je volgers lijst op social media zo schoon en kwalitatief mogelijk te houden:

  1. 1. Wees kritisch op wie je accepteert
    Bij een openbaar account komen er vanzelf volgers bij zonder dat je ze goed hoeft te keuren. Wees kritisch op wie jou mag volgen. Ik verwijder met regelmaat accounts die niet thuis horen in mijn ideale doelgroep.


  2. 2.Verwijder volgers
    Je hebt Bigfatbooty243 niet nodig om je social media doelstellingen te behalen. Spam / Bot accounts zorgen voor vervuiling op je account. Hoe meer 'fake' accounts jij toelaat op je profiel, hoe meer last je gaat hebben van ongewenste spam DM's, reacties en nog meer volgverzoeken van followbots.


  3. 3. Ga zelf actief op zoek naar potentiële klant accounts
    Weet wie je ideale klant is en volg je doelgroep. Waarschijnlijk zijn ze blij dat ze je zo tegenkwamen en heb je er snel een paar kwalitatieve volgers bij.

Bonus tip: volg een paar volgers van je concurrent (niet allemaal)
Heb je een branchegenoot die al wat groter is op social media dan jij? Kijk tussen zijn of haar volgers en stuur volgverzoeken naar nieuwe potentiële klanten. Misschien volgen ze hem of haar enkel voor de expertstatus, maar passen jouw producten/diensten beter bij hun verlangens.

Laat je vooral niet intimideren of tegenhouden door weinig likes, volgers en langzame groei op social media. Social media is een langetermijnspel en als jij het goed doet en dus ook volhoudt, ga jij ook groeien en steeds meer succes behalen via social media.

Meer leren over social media marketing? Bekijk een van mijn online cursussen of ga samen met mij aan de slag!

Reacties
Categorieën